Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Προς κ. Εισαγγελέα Διαφθοράς. Θέμα Δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ. Καταστρατήγηση κανονισμού Εσωτερικού Ελέγχου Τράπεζας

Προς Εισαγγελία Διαφθοράς
Κοιν. Σύνολο Πολιτικών Κομμάτων της Βουλής

Η προβληματική υπόσταση των ελεγκτών, η ατιμωρησία και τα παιχνίδια δισεκατομμυρίων euro σε βάρος του Ελληνικού Λαού.

Τα κατωτέρω επέχουν θέση ένορκης κατάθεσης.


Κύριοι, 

σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, (βλ. σχ. : Η ΑΥΓΗ, Αχόρταγοι και χρεοκοπημένοι, http://www.avgi.gr/article/10811/8745559/achortagoi-kai-chreokopemenoi) εντός των επομένων ημερών θα οριστικοποιηθούν οι ανακρίσεις Σας και θα εκδοθούν τα σχετικά πορίσματα για τα θαλασσοδάνεια των Τραπεζών προς τα πολιτικά κόμματα. 
Δανείων όπου, σύμφωνα με τον Τύπο (βλ. σχ. Directnews, ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Με τροπολογία αθώωσαν τους τραπεζίτες για τα θαλασσοδάνεια στα κόμματα http://directnews.gr/politics/26234-skandalo-me-tropologia-athoosan-tous-trapezites-gia-ta-thalassodaneia-sta-kommata.html) δόθηκαν με σκανδαλώδη τρόπο και αλλά και με επίσης σκανδαλώδη τρόπο "κουκουλώθηκαν" άμεσα μετά την ψήφιση Τροπολογίας με αναδρομική ισχύ ... 

Δανείων τα οποία, ανέρχοντο, κατά το 2013 στο ιλιγγιώδες ποσό των
272.449.248 €

Δάνεια τα οποία, κατά τον Ιούλιο του 2016 ανέρχονταν στο ποσό των 418.000.000 € σύμφωνα με την σχετική εξεταστική της Βουλής (βλ. σχ. Ναυτεμπορική, Βουλή: Στα 418 εκατ. οι οφειλές των κομμάτων στις τράπεζες, http://www.naftemporiki.gr/story/1128064/bouli-sta-418-ekat-oi-ofeiles-ton-kommaton-stis-trapezes).

Δάνεια προς προς τα κόμματα για τα οποία ο Επίκουρος Εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος Γεώργιος Καλούδης είχε συντάξει Πόρισμα. 
Πόρισμα το οποίο τέθηκε στο Αρχείο ... (βλ. σχ. Newsbomb, Ιδού όλο το πόρισμα Καλούδη για τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων, http://www.newsbomb.gr/politikh/story/764779/idoy-to-porisma-kaloydi-gia-ta-thalassodaneia-ton-kommaton).


Κύριοι Εισαγγελείς, 

με δεδομένο ότι η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου της κάθε μιας Τράπεζας, αλλά και εκείνης της ΤτΕ, είναι καίριος Οργανισμός όπου, αν δεν λειτουργεί σωστά, τότε τα αποτελέσματα είναι καταστροφικά για την Κοινωνία, για τον Λαό, αλλά και για την ίδια την Τραπεζική επιχείρηση, καταθέτω τα κάτωθι.

Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του Bankingnews (βλ. σχ."Ο επιθεωρητής που επιθεωρεί τους πάντες…πλην του εαυτού του ή πως δεν πληρώνει μετοχοδάνειο 500 χιλ ευρώ στην Εθνική" http://bankingnews.gr/index.php?id=353874) εγέρθηκε θέμα με τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Επιθεώρησης Εποπτευόμενων Εταιρειών της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Πάσχα,  αρμόδιο Ελεγκτή της ΤτΕ αφού ο ίδιος, έχει μετοχοδάνειο στην ΕΤΕ (τράπεζα στην οποία θήτευε κατά το παρελθόν), αλλά ΔΕΝ το αποπληρώνει. 

Κατάσταση η οποία, αυτονόητα, επιβαρύνει τις Οικονομικές Καταστάσεις της ΕΤΕ (Ισολογισμοί, Ισοζύγια). Κατάσταση η οποία δεν περιορίζεται στα 500.000 € του Γ. Πάσχα αλλά σύμφωνα με τον Τύπο -συντηρητικά- ανέρχεται στο ποσό των 100.000.000 € (βλ. Εφημερίδα Δημοκρατία, Θαλασσοδάνεια» 100.000.000 € σε τραπεζικά στελέχη, http://www.dimokratianews.gr/content/83690/thalassodaneia-100000000-eu-se-trapezika-stelehi). Και αυτά την ίδια ώρα που οι Έλληνες Πολίτες αντιμετωπίζουν το μένος των funds και των Τραπεζών, μέσω των πλειστηριασμών των ακινήτων τους.

Κατάσταση η οποία ΔΕΝ θα υπήρχε αν λειτουργούσαν με την πλήρη έννοια του όρου, οι Εσωτερικοί Μηχανισμοί Ελέγχου της κάθε Τράπεζας. Θυμίζω πως, σύμφωνα με το πόρισμα του Ελέγχου του SSM και της ΤτΕ για την Attica bank, : Δεν υπήρχε μηχανισμός εσωτερικού ελέγχου για τις αλλαγές σε δανειακές συμβάσεις. Το σύστημα με απλά λόγια δεν μπορούσε να δει όλα τα κόκκινα δάνεια, με αποτέλεσμα να μην μπορεί η τράπεζα εγκαίρως να λάβει τις κατάλληλες προβλέψεις. (βλ. σχ. huffingtonpost, Στα άδυτα της Attica Bank. Τι αναφέρει το πόρισμα που κατατέθηκε στη Βουλή,  http://www.huffingtonpost.gr/2016/09/23/oikonomia-attica-bank-porisma_n_12149934.html). 

Και αυτό πότε διαπιστώθηκε Κύριοι Εισαγγελείς ; 6 έτη μετά από την αποστολή επιστολής μου μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στον Εσωτερικό Έλεγχο της Attica bank όπου τους ΤΟΝΙΖΑ ότι κάποιοι πελάτες" ενώ ήταν Πιστούχοι της Attica bank που θήτευα, ΔΕΝ εμφανίζονταν σε αναζητήσεις του online της Τράπεζας, ΩΣ ΟΦΕΙΛΑΝ ! παρά μόνο ΑΝ γινόταν αναζήτηση αυτού καθεαυτού του Κωδικού τους. 
Έτσι, επί παραδείγματι, οι πίνακες Νο1 που στέλνονταν στην ΤτΕ είχαν "σφάλματα" αφού δεν υπήρχαν "κάποια" (σημαντικότατου ποσού) υπόλοιπα χορηγήσεων.

Ιδού το μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που τους απέστειλα τον Ιούλιο του 2010, μήνες πριν απολυθώ παρανόμως από την Attica bank :

Και εδώ η συνημμένη επεξηγηματική επιστολή που τους απέστειλα :




Επιστολή όπου ΞΕΚΑΘΑΡΑ τους τόνιζα ότι, ενώ υπήρχε Πιστούχος με αρκετά σημαντικό υπόλοιπο Δανείων, ΔΕΝ εμφανιζόταν στους πίνακες του online των καθυστερήσεων, ενόσω υπήρχε ως κωδικός και ενόσω είχε υπόλοιπο Πιστοδοτήσεων. Επιστολή που -προφανώς- τέθηκε στο Αρχείο τους και, γι αυτό τα ... διαπίστωσε μετά από 6 έτη ο Έλεγχος του SSM ...

Επιστολή την οποία κοινοποίησα ΚΑΙ στην ΤτΕ και μου απάντησε ότι "διενεργήσαμε έλεγχο και τα αποτελέσματα θα τα λάβουμε υπόψη μας κατά την αξιολόγηση της Attica bank". 

 

Ειρωνεία Κύριοι Εισαγγελείς. 
Μόνο ως ειρωνεία αίσχιστου είδους δύναται να χαρακτηριστεί η απάντηση της ΤτΕ αφού, 4 έτη, μετά την απάντησή της, ο ελεγκτικός Τραπεζικός Οργανισμός SSM βρήκε, μεταξύ των άλλων, και όσα τους είχα καταγγείλει (προ ετών ...)

Αυτά τα τελευταία Κύριοι Εισαγγελείς σας τα καταθέτω εις επίρρωσιν του ότι, ΑΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΑΝ ορθώς οι Εσωτερικοί Έλεγχοι των Τραπεζών, ακόμη και της ΤτΕ, τότε ΔΕΝ θα είχαμε δανειοδοτήσεις - θαλασσοδάνεια σε ΜΜΕ και κόμματα, ... ελαττωματικά online που "ξεχνούν" να εμφανίσουν συγκεκριμένες Πιστοδοτήσεις σε καθυστέρηση και πολλά άλλα. Όπως δεν θα υπήρχαν (αν λειτουργούσαν ορθώς και όχι κατόπιν σαθρών εντολών) καταστάσεις εκμαυλισμού, απειλών, σποράς τρομοκρατίας σε όποιον τολμούσε να ορθώσει ανάστημα κ.λπ.

Τέλος, Κύριοι Εισαγγελείς, παραθέτω και ένα ακόμη στοιχείο. Από το 2011 κατέθεσα σε Οικονομική Εισαγγελία, στον ΣΔΟΕ και στην Οικονομική Αστυνομία, στοιχεία όπου αποδείκνυαν τις Μαύρες Μισθοδοσίας της Attica bank. Μαύρα τμήματα αμοιβών που ως σκοπό είχαν τον εκμαυλισμό των συνειδήσεων των εργαζομένων αλλά και την απειλή (βλ. σχ. Οι μαύρες μισθοδοσίες από την Attica bank. Ερωτάται η Οικονομική Εισαγγελία, ο ΣΔΟΕ, η Οικονομική Αστυνομία και η κυβέρνηση και τα Ταμεία (2)
Καταγγελία που τέθηκε στο Αρχείο της υπηρεσίας Σας, με τον χαρακτηρισμό : "αγνώστου Δράστου" !

Κατέθεσα επίσης και άλλη μια για το θέμα που είχε προκύψει στα οικονομικά του Συλλόγου Εργαζομένων της Attica bank, όπου, κατόπιν οικονομικού ελέγχου συναδέλφου, βρέθηκαν απίστευτες καταστάσεις στα οικονομικά στοιχεία του ελεγχομένου Συλλόγου Εργαζομένων. (βλ. σχ. Ερωτάται η Οικονομική Εισαγγελία, ο ΣΔΟΕ, η κυβέρνηση, το ΤΣΜΕΔΕ.
Καταγγελία που είχε την ίδια "τύχη" με την προαναφερόμενη. Στο Αρχείο ως αγνώστου Δράστου. 

Κατόπιν των ανωτέρω και όντας σαφές πλέον τοις πάσι ότι (σ.σ. επαναλαμβάνω) ΑΝ λειτουργούσαν με χρηστό και ορθό τρόπο οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και δεν ήταν υποχείρια του κάθε ενός ... εντολέα, τότε η Χώρα μας δε θα είχε περιέλθει στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερον, σας παραδίδω κατωτέρω τον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας Εσωτερικού Ελέγχου της Attica bank, με σκοπό να διαπιστώσετε και εσείς σε πόσα σημαία καταστρατηγήθηκαν οι κανόνες του. Οι "νόρμες" του. Νόρμες που υφίσταντο προγενέστερα και κατά την διάρκεια των εκταμιεύσεων των θαλασσοδανείων σε ΜΜΕ, κόμματα, επιχειρήσεις κλπ.


Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας Εσωτερικού Ελέγχου Attica bank (Οι φωτογραφίες, κάνοντας κλικ επ' αυτών, μεγεθύνονται).
































Κύριοι, μετά την ανάγνωση του ανωτέρω Κανονισμού, ασχέτως αν δεν διαθέτετε εξειδικευμένες γνώσεις, θα  διαπιστώσετε σε πόσα πολλά σημεία καταστρατηγήθηκε ο εν λόγω κανονισμός, ενόσω δίδονταν αφειδώς δάνεια σε "ημέτερους"και ενόσω οι Ελεγκτές "δεν γνώριζαν" τι συμβαίνει στα του Οίκου τους ...

Θέτοντας τον εαυτό μου στην διάθεση της Δικαιοσύνης για κάθε διευκρίνηση επί των ανωτέρω, για κατάθεση επιπρόσθετων στοιχείων, για απάντηση σε οποιαδήποτε απορία Σας ή σε οποιαδήποτε τυχούσα ασάφειά μου,όπως και σε κάθε μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου (αν αυτό κριθεί σκόπιμο και αναγκαίο)



Γιώργος Θ. Κανελλάκης
       Ένας Έλληνας Πολίτης 
     τηλ: 6977-913-924

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου