Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

Ο Λαγκαδινός ευεργέτης Στάθης Ασημακόπουλος και το Κληροδότημα…

Ο συμπατριώτης μας Στάθης Ασημακόπουλος υπήρξε διακεκριμένος δημοσιογράφος. Γεννήθηκε στα Λαγκάδια το 1897 και διετέλεσε αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ τη διετία 1927-1928. 
Κατά την επιστροφή του από την Τουρκία όπου βρισκόταν σε δημοσιογραφική αποστολή (1941), το πλοίο βομβαρδίστηκε από γερμανικό αεροπλάνο με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο. 

Σε ειδική εκδήλωση (14 Δεκεμβρίου 1984), η ΕΣΗΕΑ απένειμε προς τιμήν του το χρυσό μετάλλιο, το οποίο παρέλαβε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κων/νο Καραμανλή ο τότε δήμαρχος Λαγκαδίων Κώστας Σιοκορέλης. 

Ο αείμνηστος Στάθης Ασημακόπουλος άφησε την περιουσία του στο Σύνδεσμο
των εν Αττική Λαγκαδινών (με τη μορφή Κληροδοτήματος) αποκλειστικά για έργα βελτίωσης στα Λαγκάδια. 
 
Ο Σύνδεσμος των εν Αττική Λαγκαδινών αρνείται να δημοσιεύσει στην ΗΧΩ τους ετήσιους προϋπολογισμούς και απολογισμούς του Κληροδοτήματος. 
Δε θέλουν (γιατί άραγε;;;) να ενημερώσουν τους Λαγκαδινούς πού δαπανούν κάθε χρόνο τα χρήματα που άφησε ο συμπατριώτης μας. 

Μάλιστα, η αρμόδια υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου που ασκεί έλεγχο στο Κληροδότημα, με το υπ. αριθμ. 67403/1063/17-05-2016 έγγραφό της επεσήμανε κραυγαλέες ελλείψεις προειδοποιώντας για επιβολή χρηματικού προστίμου. 

Οι Λαγκαδινοί τιμάμε τον συμπατριώτη μας Στάθη Ασημακόπουλο για την ανιδιοτελή του προσφορά στο χωριό. Η σκανδαλώδης άρνηση του ΔΣ του Συνδέσμου να ενημερώσει τους Λαγκαδινούς για τα ετήσια οικονομικά στοιχεία του Κληροδοτήματος αμαυρώνει τη μνήμη του αείμνηστου συμπατριώτη μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου