Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Κι όμως σβήνουν. Κυβερνούν ως ολιγάρχες.

Από το αποτέλεσμα της (ας πούμε) εκλογικής αναμέτρησης, δύο πράγματα γίνονται ξεκάθαρα.
  1. τα παραδοσιακά κόμματα σβήνουν
  2. δεν έχει εμφανιστεί πόλος που να συγκεντρώσει, να εμπνεύσει όσους δεν εκφράζονται από τα καθεστωτικά μεταπολιτευτικά κόμματα (και τα παράγωγά τους), που προσδιορίζονταν ως "αριστερά (ΚΚΕ)", "κέντρο" (ΠΑΣΟΚ), δεξιά (ΝΔ). 
κλικ για μεγέθυνση
Αναλυτικότερα, 
αυτήν την στιγμή, θα κυβερνήσουν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ οι οποίοι έλαβαν 2.122.561 ψήφους (με το 99,66% των ψήφων καταμετρημένο). Ήγουν, το 21,5% του Ελληνικού Λαού θα κυβερνήσει ! Εδώ τίθεται λοιπόν μια απορία. Είναι αυτό άραγε Δημοκρατία ή ολιγαρχία ;
Είναι Δημοκρατία άραγε η διακυβέρνηση με 50 έδρες bonus ;

 
Σαφέστατα μεγάλη ευθύνη έχουν όσοι δεν πήγαν να ψηφίσουν μιας και το αποτέλεσμα θα ήταν τελείως
διαφορετικό, όμως, η πραγματικότητα βρίσκεται στο : "είχαν δυνατότητα να πάνε να ψηφίσουν"; Την οικονομική -αν μη τι άλλω- δυνατότητα ! 

Και αυτό όταν μιλάμε για μια Χώρα όπου, ειδικά τα δύο -πάλαι ποτέ- κυρίαρχα κόμματα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ πτωχοποίησαν την μεσοαστική και έδιωξαν στο εξωτερικό τμήμα της μεγαλοαστικής τάξης, γεγονός που είχε την απώλεια εκ/ριων θέσεων εργασίας !

Άξιο παρατήρησης δεν είναι το ότι η ΝΔ (ΛΑΟΣ+ΑΝΕΛ) και το ΣΥΡΙΖΑ (+ΠΑΣΟΚ+ΔΗΜΑΡ) έχασαν σημαντικές δυνάμεις τους, αλλά πως είναι ακόμη πως και το ΚΚΕ, ένα κλασσικά σταθερό στις απόψεις του και στις πεποιθήσεις του κόμμα, φυλλορροεί, αφού, από το 2009 μέχρι τις χθεσινές εκλογές, έχει χάσει το 40% της εκλογικής του δύναμης. (βλέπε 2009-2015)

Την ίδια περίοδο κόμματα που -τουλάχιστον κινούνται στις παρυφές της Δημοκρατίας με τις απόψεις τους-, που επιεικώς μπορούν να χαρακτηριστούν από φασιστικές μέχρι δουλικές ραγιάδικες (βλέπε τα των γκρίζων χρωμάτων), φυλλορροούν και αυτά (Ευρωεκλογές 2014-εκλογές 9/2015).

Εκ των ανωτέρω, αν κάτι θα πρέπει να παρατηρηθεί, από άλλη σκοπιά είναι το γεγονός της μη συμμετοχής στις εκλογικές διαδικασίες ΑΚΟΜΗ και εντός της Αθήνας, από ψηφοφόρους της Αθήνας ! Εκλογική μάζα η οποία ΞΕΚΑΘΑΡΑ αισθάνεται πως το καταστροφικό γι αυτή ΠΑΛΑΤΙ (βλέπε : βουλή) δεν εκφράζει σε καμία περίπτωση τα συμφέροντα της Χώρας και του Ιδίου. Του Λαού. Εκλογική μάζα που ναι μεν δεν συμμετέχει, αντιδρά όμως εκών άκων. Εκλογική μάζα που καλά θα κάνει η όποια ... κυβέρνηση να θυμάται πως μια μέρα μπορεί να της χρειαστεί να την αντιμετωπίσει. Και εκεί, τα ΜΑΤ και τα χημικά της, δεν θα αρκούν, έστω και αν διαθέτει όλο το απόθεμα της γης ...

Τέλος, οι στρεβλώσεις - ... κατευθύνσεις της κοινής γνώμης, των δημοσκόπων, οι οποίες ... αναμεταδίδονταν από το σύνολο των  ΜΜΕ, μόνο ως "λάθη" δεν μπορούν να εκληφθούν.
Όπου τα ΜΜΕ στο σύνολό τους είναι χρεοκοπημένα και λειτουργούν ΜΟΝΟ και ΜΟΝΟ για να συνεχίσει ένα άθλιο ποσοστό του 21% (βλέπε ολιγαρχία που ξεπουλάει τμήματα της Χώρας και συνειδήσεις) το ... έργο του. 

Μια λεπτομέρεια ακόμη. Οι όποιες δυνάμεις εμφανιστήκαν ως "σωτήρες" (βλέπε ΛΑΕ) το μόνο που επιτέλεσαν ήταν το έργο τους. Έργο που περιγράφεται ως "κάψε το χαρτί της Εθνικής Ανεξαρτησίας και του Εθνικού νομίσματος" (ή τουλάχιστον έτσι νομίζει...). Με άλλα λόγια, ήταν σε εντεταλμένη υπηρεσία, γεγονός που απεδείχθη περίτρανα από την άρνηση της (ΛΑΕ) να συνεργαστεί και να κινηθεί ως ΜΕΤΩΠΟ και όχι ως κόμμα, έναντι της λαίλαπας. 
Κλείνοντας θα τονίσω πως -επίσης εκ του αποτελέσματος- όσοι προσπάθησαν εκ νέου να κάνουν "κάτι" προς όφελος του Λαού, δεν κατάφεραν κάτι παραπάνω από το να χάσουν σημαντικό τμήμα της εκλογικής τους βάσης, ασχέτως αν κράτησαν το ποσοστό τους, γεγονός οφειλόμενο στην τεράστια αποχή. 
Αποχή που επαλήθευσε πως : δεν πρέπει να επιτρέπεις σε τρίτους να παίρνουν ερήμην σου αποφάσεις. Η αποχή βοήθησε μόνο ένα ! Την ... κυβέρνηση ολιγαρχίας Πατριώτη. Όχι εσένα ! Σε κυβερνάει το 21% !!! Πάρτο απόφαση. Όπως πάρε απόφαση πως το ... Σύνταγμα που επιτρέπει όλες αυτές τις στρεβλώσεις, ασθενεί.

Γράψε λοιπόν στα παλιά σου τα παπούτσια τα ποσοστά που ακούς Πατριώτη. Η αλήθεια είναι πως μερικοί κυβερνούν το σύνολο ! Και αυτό είναι προιόν στρέβλωσης, λαμογιά βαλτών δημιουργών ... άρθρων του Συντάγματος !

Υ.γ. προς Εισαγγελείς : πως είναι δυνατόν η Ελλάδα να έχει πληθυσμό 10.815.197 (βλέπε εδώ : Ελληνική απογραφή), ΟΤΑΝ, το εκλογικό σώμα (ενήλικες άνω των 18 ετών) είναι 9.830.000 και επιπλέον, όσοι απαγορεύεται να εργαστούν (0-15 ετών) να είναι 1.900.000 και ~400.000 τα άτομα από 15-18 ; Και ρωτώ αφού, το άθροισμα αυτών είναι : ~12.130.000 !!! ....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου