Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

Αδρανείς Τραπεζικοί Λογαριασμοί

Αδρανείς ονομάζονται και αντιστοίχως ως τέτοιοι Λογαριασμοί ταξινομούνται στα online των Τραπεζών, εκείνοι που έχουν επί  24 μήνες δεν έχουν κινηθεί (ανάληψη - κατάθεση). Τονίζεται ότι, ο εκτοκισμός ΔΕΝ θεωρείται ως κίνηση η οποία παύει τον χαρακτηρισμό : "αδρανής".

Τονίζεται ότι, αν ένας λογαριασμός δεν κινηθεί όπως περιγράφεται ανωτέρω για διάστημα 20 ετών, τότε, το υπόλοιπο του λογαριασμού, (με βάση το Νομοθετικό Διάταγμα 1195/1942, άρθρο 7 του Ν.4151/2013), αποδίδεται στο Ελληνικό Δημόσιο. 

Μιας και οι καιροί είναι (λόγω των εθελόδουλων ή των πουλημένων ή των μαριονετών των ξένων και ελληνικών τοκογλύφων) δύσκολοι, ανατρέξτε σε παλιά σας βιβλιάρια καταθέσεων, πηγαίνοντας στα αντίστοιχα Τραπεζικά Ιδρύματα και ζητώντας ενημέρωση των βιβλιαρίων σας και στη συνέχεια σε ανάληψη των υπολειπόμενων ποσών, μιας και ΣΙΓΟΥΡΑ χρειάζεται η κάθε δραχμή ...

Τονίζεται το εξής : όταν παραλάβουμε ενημέρωση, μέσω ταχυδρομείου, από την Τράπεζα για κάποιο μας λογαριασμό που κινδυνεύει να χαθεί ως αδρανής, τότε, κοιτάζουμε αν η ημερομηνία αποστολής από την Τράπεζα, είναι πρόσφατη. Αν δεν είναι, τότε, ΑΜΕΣΑ απευθυνόμαστε στην Τράπεζα για τα περαιτέρω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου