Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Σου είπαν ότι η Ελληνική είναι η 5η πιο δύστυχη οικονομία στον κόσμο. Δε σου είπαν ότι η 7η καλύτερη είναι η Ισλανδική. Πίνακες.

Το κάθε νόμισμα στη ζωή έχει δύο όψεις. Δύο αναγνώσεις. Μόνο που, αν πεις, αν διαβάσεις, αν αναμεταδώσεις ΜΟΝΟ τη μια του πλευρά, τότε είσαι ψεύτης και απατεώνας !
Και εν τω προκειμένω, έχει καταντήσει αηδία η παρουσίαση της μισής αλήθειας από ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ των ελληνικών ΜΜΕ, όταν εμφανίζουν την Ελληνική οικονομία ώς την 5η χειρότερη στον κόσμο (μαζί με την Τουρκία), ... ξεχνώντας να αναφέρουν ότι υπάρχει και ο αντίποδας. 
Αντίποδας που περιγράφει τις πιο ακμάζουσες οικονομίες στην υφήλιο. Έτσι, σύμφωνα με την ίδια ανάλυση, αυτή του bloomberg που την βρίσκουμε εδώ, οι πιο ακμάζουσες είναι αυτές της Ταϊλάνδης στην 1η θέση, της Σιγκαπούρης στην 2η θέση και στην 7η καλύτερη οικονομία φιγουράρει η Ισλανδία !!!
ΝΑΙ της Ισλανδίας που πέρυσι ήταν στην 5η θέση, αλλά και της Ισλανδίας που έγραψε στα παλιά της τα παπούτσια τους Τραπεζίτες και τους αλήτες της Ε.Ε. που την εκβίαζαν, όπως έγραψε στα παλιά της τα παπούτσια ΚΑΙ το euro ! και το IMF - ΔΝΤ.

Της Ισλανδίας που έβαλε στη φυλακή 26 Τραπεζίτες της (βλέπε εδώ). Της Ισλανδίας που κάθισε τον πρωθυπουργό της χρεοκοπίας στο "σκαμνί" ! (βλέπε εδώ).
Της Ισλανδίας που είπε στους τοκογλύφους πιστωτές της : "βρείτε τους Τραπεζίτες που πήραν δάνεια και ζητήστε τα πίσω από αυτούς" !

Θα μπορούσαμε να γράφουμε μέρες και μέρες για τα πεπραγμένα της ηρωικής στάσης των Ισλανδών έναντι της κτηνωδίας των αλητών της Ε.Ε. αλλά, επί της παρούσης, δε χρειάζεται μιας και πλέον ο κόσμος έχει αντιληφθεί τον ρόλο των (μίσθαρνων και των  εκβιαζόμενων) δημοσιογράφων.
Επίσης, ο Λαός έχει μάθει και το ρόλο που παίζει στη ζωή το βροντερό :
"ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ", όταν προέρχεται από το Λαό και σφυρηλατείται από τον Λαό. 
Μιλώ για το Ισλανδικό "OXI στους Τραπεζίτες και στα λαμόγια της Ε.Ε." που μοιάζει με το δικό μας ΟΧΙ, του Δημοψηφίσματος.
Δημοψηφίσματος που ξεπούλησαν με αντισυνταγματικό τρόπο οι απατεώνες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ (σε συντεχνία με τα ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και τα εξαπτέρυγά τους το ΠΟΤΑΜΙ και το  ΕΝΚΕ).

Επίλογος. 
Ψάξε στα Ελληνικά ΜΜΕ (sites, τηλεοράσεις, ραδιόφωνα, ακόμη και ... blogs που αναμασούν αθλιότητες προς χάριν του "μεροκάματου" όπου, δυστυχώς μιλώ ακόμη και για τέως "φίλους" ...
βρες και πες μου, ΑΝ και ΠΟΥ αναφέρεται  
το κατόρθωμα της Ισλανδίας. Της Ισλανδίας που έχει πληθυσμό 333.000 Άτομα - Πολίτες ! 
Το κατόρθωμα που δε συμφέρει την Ναζιστική Ε.Ε. να ακούγεται ...

Γιώργος Θ. Κανελλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου