Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Whistleblowers. Οι Μάρτυρες Δημοσίου Συμφέροντος και οι παρακολουθήσεις διαφόρων ...

Σύμφωνα και με το wikipedia : "ο whistleblower ή μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος είναι αυτός που εκθέτει κάθε μορφή πληροφορίας που θεωρείται παράνομη, ανήθικη ή δεν είναι σύμφωνη με τους κανονισμούς ενός οργανισμού. Οι πληροφορίες μπορεί να σχετίζονται με παραβίαση της πολιτικής μίας επιχείρησης, των νόμων, των κανονισμών ή να αποτελούν απειλή για το δημόσιο συμφέρον ή την εθνική ασφάλεια, όπως επίσης και να καταγγέλλουν κάποια απάτη και διαφθορά. Οι μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος αν και προστατεύονται από διάφορες οργανώσεις, αντιμετωπίζουν κατηγορίες για εγκληματικές πράξεις, αποκτούν κοινωνικό στίγμα και λήγει κάθε συνεργασία με την εταιρεία στην οποία εργάζονταν".

Σχήμα οξύμωρον και ευλόγως επιφέρων απορίες ; 
Η απουσία Νόμου περί προστασίας των μαρτύρων Δημοσίου Συμφέροντος. Μα, θα μας πείτε, αυτό στην Ελλάδα θα ερχόταν σε ευθεία αντιδιαστολή με τους ...νόμους "περί ασυλίας υπουργών και βουλευτών", "περί κομισαρίων στα Οικονομικά" (βλ. Γεωργίου), "περί προσωπικών δεδομένων" και τόσων άλλων που εντέχνως συνταγματολόγοι όπως οι Π. Παυλόπουλος, Ε. Βενιζέλος, Α. Λοβέρδος κατήρτησαν ελάχιστα έτη προ της εισόδου της χώρας μας στην πολυετή Κατοχή από τα Γερμανικά (οικονομικά) και τα τοκογλυφικά στρατεύματα.
Εις επίρρωση των ανωτέρω, το πραγματικά κορυφαίο ντοκυμαντέρ ρεπορτάζ της -κατά τα άλλα τραγικής- ΕΡΤ με τίτλο : "οι Πληροφοριοδότες" που θα το δείτε εδώ   Σημείωση : αν έχετε ενεργοποιημένο κάποιο πρόσθετο add block (μπλοκάρισμα διαφημίσεων) στον browser σας,
ενδεχομένως να μη μπορέσετε να δείτε το ντοκυμαντέρ).

Σε αντιδιαστολή με τα ανωτέρω ;
Η διεθνούς επιπέδου κατασκοπία των Υπηρεσιών ! Και δη των Γερμανών.
Διερωτάται ο μέσος νους, με δεδομένο ότι κατά την περίοδο της 7ετούς Κατοχής της χώρας από αλλότριες δυνάμεις, εισήχθησαν χιλιάδες ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ... νόμοι στο Ελληνικό ... Δίκαιο. Κατοχής κατά την οποία τα ντόπια συμφέροντα σε αγαστή σχέση με τα ξένα συμφέροντα, έδιδαν εντολές στα μίσθαρνα τους στο παλάτι-βουλή και εκείνα ... νομοθετούσαν, ποίος να ήτο ο λόγος που δεν "πέρασαν" και την προστασία των Μαρτύτων Δημοσίου Συμφέροντος. 
Την ίδια στιγμή που σε άλλες χώρες, η ηθική και η οικονομική Ικανοποίηση των εν λόγω Μαρτύρων, είναι κορυφαίου επιπέδου όπως φαίνεται και στο : Στα 61 εκατ. δολ. η αμοιβή δύο πληροφοριοδοτών για τις παράνομες πρακτικές της JP Morgan.

Αυτά και άλλα πολλά ... συμβαίνουν  σε όσους έχουν το σθένος να αντιταχθούν σε οργανωμένες συμμορίες που κλέβουν δημόσιο χρήμα (χρήμα των Πολιτών και Πολιτείας) την ίδια στιγμή που άλλες καθόλα παράνομες μέθοδοι και δη από την αενάως Ναζιστική Γερμανία παραμένουν στο απυρόβλητο των αρχών και των Θεσμών. Των πραγματικών και ουχί των νεότευκτων (δυνάμει των "απόψεων" των βαφτιστών του ακροδεξιού ΣΥΡΙΖΑ ...).
Παρακολουθώντας το 9λεπτο video των reporter του Vice  https://video.vice.com/gr/video/Υποκλοπές με τον Νόμο (απόσπασμα) επιβεβαιώνονται τα διαχρονικώς γνωστά. Δηλαδή πως η αενάως Ναζιστική Γερμανία, κάνει ότι θέλει στο προτεκτοράτο της. Στην Ελλάδα. Με την ανοχή των (ας πούμε) ελληνικών διαχρονικών κυβερνήσεων μαριονετών.

Ορισμένοι εκ των whistleblowers είναι οι Έντουαρντ Σνόουντεν, Τζούλιαν Ασάνζ, Ρούντολφ Έλμερ, Ντάνιελ Έλσμπεργκ, Τσέλσι Μάνινγκ, Στεφανί Ζιμπώ, Ερβέ Φαλσιανί, Αντουάν Ντελτούρ και ο άγνωστος που διέρρευσε τα Panama Papers, οι οποίοι αποκάλυψαν πληροφορίες για τις παρακολουθήσεις των πολιτών από τις μυστικές υπηρεσίες, για διπλωματικά έγγραφα, για τους πολέμους στο Βιετνάμ και στο Αφγανιστάν και τη φοροδιαφυγή που ακολουθούν μεγάλες τράπεζες για τους πελάτες τους. Ήρθαν σε σύγκρουση καταγγέλλοντας τους Τραπεζικούς οργανισμούς (εγκληματιών) που εργάζονταν ή έδωσαν στοιχεία σε άλλους οργανισμούς Δημοσιοποίησης και κατέληξαν κατηγορούμενοι, φυγάδες και φυλακισμένοι.

Μπροστά σε αυτό το θέμα έχουμε δύο δυνατότητες. Να σιωπήσουμε και να συνεχίσουμε αυτό που ονομάζουν ... κάποιοι ως "ζωή" ή να το διαλύσουμε ! Να το διαλύσουμε στην μνήμη όσων χάθηκαν στα χρόνια των Μνημονίων και στη υγεία των επομένων γενεών.

Εμείς έχουμε κάνει τις επιλογές μας. Και θα πράξουμε στους δικούς μας χρόνους και όχι σε εκείνους που ορισμένοι μας πιέζουν θέλοντας να μας κάψουν είτε από άγνοια του τι θρασύδειλο κτήνος αντιμετωπίζουμε είτε ηθελημένα. 
Ειδικά για τους έχοντες άγνοια θα ρωτήσουμε : δε σας προκαλεί εντύπωση (πέραν της οργής) πως, ΟΥΔΕΜΙΑ εκ των υποθέσεων που θα διέλυαν οι ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν τιμωρήθηκε πραγματικά πέραν κάποιων ποινών - χάδια που επιβλήθηκαν σε σαθρούς ; 
 
Και μη σας λένε πως φταίνε τα Δικαστικά κυκλώματα που όντως υφίστανται και συν-δικάζουν σε αγαστή σχέση με μεγάλα δικηγορικά γραφεία, κυκλώματα που θέλουν ξερίζωμα. Η Πολιτεία ευθύνεται. Και ως Πολιτεία νοείται (δυστυχώς) η εκάστοτε κυβέρνηση. Όλα τα άλλα είναι -απλώς- παραμύθια για χαχόλους. Η Πολιτεία που διατηρεί αυτά τα κυκλώματα επιόρκων μόνο και μόνο για να τους έχει "κοντά της" όταν θα δικαστούν οι ίδιοι.


Π-Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου