Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Σώωωωπα. Πέφτω από τα σύννεφα. Το ΤΠκΔ παρακολουθούσε τα pc των εργαζομένων του


Αυστηρές συστάσεις στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠ&Δ) απευθύνει η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, καλώντας το Ταμείο να συμμορφωθεί άμεσα (σημ. Γ.Θ.Κ. : τους έκανε τα μούτρα ... κρέας). Είχε προηγηθεί καταγγελία εργαζόμενης η οποία είχε αναφέρει ότι παρακολουθούνταν, χωρίς να έχει ενημερωθεί γι αυτό.

Όπως αναφέρει η Αρχή Προστασίας Δεδομένων στην απόφασή της, το Ταμείο, ως υπεύθυνος επεξεργασίας, δεν είχε ενημερώσει με τρόπο πρόσφορο και σαφή τους υπαλλήλους του για την καταγραφή των ιστοσελίδων στις οποίες πλοηγούνται

Παράλληλα σημειώνει ότι στους περισσότερους υπολογιστές της κεντρικής Υπηρεσίας, αλλά και καταστημάτων, του Ταμείου είναι εγκατεστημένο λογισμικό παρακολούθησης σταθμού εργασίας τύπου «Εικονικού Δικτυακού Υπολογισμού» (Virtual Network Computing -VNC), το οποίο προβάλει σε απομακρυσμένο χρήστη το ηλεκτρονικό περιβάλλον εργασίας και τις κινήσεις του χρήστη, στον σταθμό εργασίας του οποίου έχει εγκατασταθεί, χωρίς κάτι τέτοιο
να απαιτείται.

Η συνέχεια εδώ 

Σημείωση Γιώργου Θ. Κανελλάκη : δοθείσης ευκαιρίας του ανωτέρω και μιας και μιλάμε για το ΤΠ&Δ θυμήθηκα πως, από τον 3/2010 μέχρι τον  1/2014 πρόεδρος του Δ.Σ. του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων ήταν ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, ενόσω ήταν και στο Δ.Σ. της Attica bank, που μεταγενέστερα ανέλαβε Δ/νων Σύμβουλος στην Attica bank, ενώ είχε διατελέσει και μέλος του Δ.Σ. της Αγροτικής τράπεζας, Δ/νων Σύμβουλος στις εταιρείες επενδύσεων ΠΡΟΟΔΟΣ και ΔΙΑΣ κλπ κλπ.

Υγιαίνετε 

Υ.γ. 1. Ρε παιδί μου, τι να έγινε το ποσοστό του ΤΠ&Δ όπως και του Τ.Τ. στην Attica bank ;
2. Ας ενημερώσει κάποιος τα "Ελληνικό Χρηματιστήριο" πως ο Αντωνόπουλος ΔΕΝ είναι πλέον Δ/νων μιας και μου θυμίζει την υπόθεση του άλλου ΑΡΧΙΠΑΣΟΚΟΥ, του Κανελλόπουλου, που ενόσω είχε ξηλωθεί, αναφερόταν για καιρό -μετά- ακόμη ως Γ.Γ. του υπουργείου ... δικαιοσύνης.

Επιστρέφω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου