Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Ένα μικρό φουρνάκι μικροκυμάτων έχω και δεν αξιώθηκα να πάρω μια ηλεκτρική κουζίνα Siemens

από Nikos Roussis Πάντως, αυτός ο γνωστός (όπως μας πληροφορεί μερίδα του Τύπου χωρίς να μας λέει από πού είναι γνωστός) ποινικολόγος Ιωάννης Ματζουράνης, ο οποίος αναρωτιέται σήμερα αν υπήρχε σκοπιμότητα, από πλευράς Εισαγγελίας, στο να μην μεταφρασθούν στην γερμανική γλώσσα, δικόγραφα που αφορούσαν γερμανούς εμπλεκόμενους και κατηγορούμενους στην υπόθεση Ζήμενς, είναι αυτός που αναφέρει και η Βικιπίντια και θυμάμαι, βέβαια, κι' εγώ...

"Το φθινόπωρο του 1988 ανοίχτηκε μέσω του Ματζουράνη ένας τραπεζικός λογαριασμός στο όνομα του Κουτσόγιωργα στην Ελβετία. Στη συνέχεια, λίγες εβδομάδες πριν τοποθετηθεί επίτροπος στην... Τράπεζα Κρήτης, ο Ματζουράνης μετέφερε 1,200,000 δολάρια στον λογαριασμό του Μένιου Κουτσόγιωργα. Ο
Ματζουράνης υποστήριξε ότι η κατάθεση έγινε εν γνώσει του Κουτσόγιωργα ενώ ο Κουτσόγιωργας υποστήριξε ότι παγιδεύτηκε από τους Κοσκωτά/Ματζουράνη και ότι δεν είχε γνώση για το συγκεκριμένο έμβασμα. Ο Κουτσόγιωργας λίγες εβδομάδες μετά, έδωσε εντολή να επιστραφεί όλο το ποσό πίσω στον λογαριασμό του Ματζουράνη από τον οποίο εμβάστηκε και έκλεισε τον λογαριασμό.

Η υπόθεση αυτή γνωστοποιήθηκε έξι μήνες μετά από συνέντευξη του Κοσκωτά στο περιοδικό ΤΙΜΕ όταν ήταν πλέον φυλακισμένος στις ΗΠΑ. Ο Ματζουράνης όταν κλήθηκε από την δικαιοσύνη κατέθεσε ότι τα χρήματα ήταν αντικείμενο δωροδοκίας σε σχέση με τον Ν. 1806/88 (Κουτσονόμος) που είχε ψηφιστεί στις αρχές Αυγούστου 1988 και θα παρείχε κάποια προνόμια στο Κοσκωτά σε σχέση με τον έλεγχο της Τράπεζα Κρήτης. Η κατάθεση του Ματζουράνη επέφερε ευνοϊκή νομική μεταχείριση για τον ίδιο και καίριο πολιτικό πλήγμα για τον Κουτσόγιωργα. 

Ο στενός σύμβουλος του μετέπειτα πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, στρατηγός Γρυλλάκης γράφοντας για αυτά τα γεγονότα στο βιβλίο του, αναφέρει ότι ο Ματζουράνης συμφώνησε να καταθέσει και να δώσει στοιχεία εναντίον του Κουτσόγιωργα μετά απο συνεννόηση μαζί του και με στελέχη της ΝΔ που του παρείχαν υποσχέσεις για ευνοϊκή νομική μεταχείριση και αμοιβή 20 εκατομμύρια δραχμές. "

Κατά τα άλλα, όπως επανειλημμένα σας έχω ενημερώσει, εγώ ένα μικρό φουρνάκι μικροκυμάτων έχω και δεν αξιώθηκα να πάρω μια ηλεκτρική κουζίνα Ζήμενς!!!

Μεταφορά από το Sibilla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου