Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Κυρία Πρόεδρε του Αρείου Πάγου

Αναλογιστείτε. Αν τραπεζίτες, πολιτικά μιάσματα, μιντιακά συμφέροντα και -γενικώς- σαθρά υποκείμενα επιτίθενται σε Εσάς, τι κάνουν, και κυρίως, ΜΕ ΤΙ τρόπο το κάνουν στο απλό Λαό ;

Αναρωτηθείτε "μήπως" μετέρχονται τρόπων όπου η χρησιμοποίηση λειτουργών (με μικρό "λ") γίνεται ο μοχλός εξαφάνισης του καταγγέλλοντος αλλά και του ιδίου αυτού του Δικαίου. Αναρωτηθείτε ποιους βοηθά η κωλυσιεργία της ανακριτικής οδού. Η κωλυσιεργία της παραπομπής στον Φυσικό Δικαστή μέσα από δαιδαλώδεις ανακρίσεις, κωλυσιεργία που ορισμένες φορές χάνεται μέσα σε "σοκάκια γραφείων".
 
Αναρωτηθείτε και αναζητείστε στους κόλπους της Δικαιοσύνης μήπως υπάρχουν άτομα, που δεν τους πρέπει η έννοια "Λειτουργός" αλλά μόνο αυτή του "υπάλληλος" (πολιτικών και μη γραφείων). Εσείς οι ίδιοι οι Δικαστές και οι Εισαγγελείς Κυρία Πρόεδρε θα έπρεπε να αρνηθείτε την ... προσφορά της ... κυβέρνησης σύμφωνα με την οποία έχετε το δικαίωμα να έχετε off shores. Εσείς οι ίδιοι θα πρέπει να ξεπλύνετε την κόπρο του Αυγεία μιας και ο ζόφος που επικρατεί θα πρέπει να είναι αφορμή για ένα καλύτερο και καθαρό "αύριο" των επόμενων γενεών.

Κυρία Πρόεδρε. Ασχοληθείτε συντόμως πριν ο χειμαζόμενος Ελληνισμός χάσει παντελώς την εμπιστοσύνη του στην Δικαιοσύνη και τιμωρήστε παραδειγματικά ίσως, όσουν "θάβουν" ή ... χάνουν φακέλλους  που καίνε. Ακόμη και συγγενείς συναδέλφων σας ! Κυρία Πρόεδρε, οι Καλούσης, Μπουρμπούλια, Ηλία κλπ δεν ήταν οι μοναδικές παρασπονδίες της Δικαιοσύνης. 

Επικαλούμαι την ρήση κορυφαίου Εισαγγελέως που σε αποστροφή του λόγου του μου δήλωσε : "φτάσαμε σε σημείο να καταγγέλλεται ένας κλέφτης και ο νόμος να συλλαμβάνει τον καταγγέλλοντα", έχοντας ακόμη στα αυτιά μου την ρήση Έτερου Λειτουργού : "όταν καταγγέλλεις σαθρούς μη περιμένεις να σηκώσουν τα χέρια και να πουν : παραδίνομαι. Πάλεψε τους και θα νικήσεις" !

Δεν έχετε τον παραμικρό λόγο να ανησυχείτε που έδωσε ο "περί ου" ... συνεντεύξεις στον τηλεοπτικό σταθμό. Θα έχετε ΜΟΝΟ αν η Δικαιοσύνη δεν κάνει -επιτέλους- ΑΜΕΣΑ όσα και σε όσους τους πρέπει. 
Εμείς από μέρους μας, ο Λαός, θα είμαστε στο πλάι της Δικαιοσύνης, αδιαφορώντας αν κάποιος ... παραιτήθηκε ή τον "παραίτησαν" και νομίζει πως έτσι θα καταλαγιάσει η μπόρα ή ακόμη κι αν προσπαθεί να ... μας τρομάξει.


Για τα ανωτέρω, Γιώργος Θ. Κανελλάκης

Εξώδικο Β. Θάνου σε Ανδ. Βγενόπουλο και ΣΚΑΪ



«Τα ως άνω, δημόσια καταγγελθέντα εις βάρος μου, από τον πρώτο εξ υμών, για τα οποία στη
συνέχεια εξέδωσε και σχετικό δελτίο τύπου, μεταδόθηκαν, όπως προαναφέρθηκε, σε απευθείας κάλυψη από τον Πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικό σταθμό "SKY", επί πλέον δε τα παρακολούθησαν οι κληθέντες και παραστάντες στη συνέντευξη τύπου δημοσιογράφοι, οι οποίοι τα αναμετέδωσαν από άλλους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς και έντυπα μέσα ενημέρωσης, και έτσι έλαβε γνώση αυτών ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός τηλεθεατών, ακροατών και αναγνωστών σε ολόκληρη τη Χώρα και πιθανότατα και στο εξωτερικό.

Τα καταγγελθέντα από τον Ανδρέα Βγενόπουλο εις βάρος μου πραγματικά περιστατικά είναι ψευδέστατα δεδομένου ότι ουδέποτε ετέλεσα ούτε αποπειράθηκα να διαπράξω οποιοδήποτε εκ των αποδιδομένων εις εμέ αδικημάτων (δωροληψίας, απόπειρας εκβίασης κ.λπ) και όλα τα καταγγελθέντα, συμπεριλαμβανομένης και της δήθεν διαδικασίας "του βιβλίου και της βιβλιοθήκης" συνιστούν μια κακοστημένη σκευωρία εις βάρος μου. Όπως επίσης, είναι ψευδέστατα τα καταγγελθέντα περί δήθεν παράτυπης αντικατάστασης του Αντιπροέδρου του Τμήματος του Αρείου Πάγου, το οποίο εδίκασε την αίτηση των εκ των συνεργατών του Ανδρέα Βγενόπουλου, Μπουλούτα. Το αληθές και κοινώς γνωστό στο νομικό κόσμο, το οποίο γνωρίζουν ασφαλώς και οι δικηγόροι του Ανδρέα Βγενόπουλου, είναι ότι όσοι εκ των Δικαστών συνταξιοδοτούνται, λόγω ορίου ηλικίας, στο τέλος κάθε δικαστικού έτους - 30η Ιουνίου - σταματούν να δικάζουν από αρχές Μαρτίου ή το αργότερο αρχές Απριλίου εκάστου έτους και αντικαθίσταται από άλλους Δικαστές,  ώστε να υπάρχει το χρονικό περιθώριο,  μέχρι τη συνταξιοδότηση τους, να περατωθούν οι υπηρεσιακές τους εκκρεμότητες. Για τον λόγο αυτόν, με απόλυτα νόμιμο και διαφανή τρόπο, δηλαδή με πράξη της Προέδρου του Αρείου Πάγου, που κοινοποιήθηκε εγκαίρως και επικυρώθηκε από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, αντικαταστάθηκαν (όπως κάθε δικαστικό έτος συμβαίνει), όλοι ανεξαιρέτως οι συνταξιοδοτούμενοι Αντιπρόεδροι και Αρεοπαγίτες και όχι μόνον ο συγκεκριμένος Αντιπρόεδρος, όπως ανακριβέστατα και με σαφή υπονοούμενα εναντίον μου, κατήγγειλε ο πρώτος εξ υμών Ανδρέας Βγενόπουλος, ο οποίος, ως δικηγόρος, εγνώριζε ή άλλως όφειλε να γνωρίζει την ακολουθούμενη πάντοτε διαδικασία. Αποσιώπησε, εξ άλλου, το γεγονός, το οποίο εγνώριζε ή όφειλε να γνωρίζει ότι και οι τρεις (χωριστές) αιτήσεις αναίρεσης (Ανδρέα Βγενόπουλου και των δύο συνεργατών του), οι οποίες είχαν υποβληθεί και εισαχθεί χωριστά σε τρία διαφορετικά Τμήματα του Αρείου Πάγου, δικάσθηκαν υπό την Προεδρία Αντιπροέδρων, που είχαν αντικαταστήσει, σύμφωνα με την προαναφερθείσα διαδικασία, τους συνταξιοδοτούμενους Αντιπροέδρους των Τμημάτων.

Όλα τα ως άνω ψευδή γεγονότα, είναι συκοφαντικά και άκρως δυσφημιστικά και συνιστούν βαρεία προσβολή της προσωπικότητας μου και της δικαστικής μου ιδιότητας και δη της Προέδρου του Αρείου Πάγου. Κατά την διάρκεια της μακρόχρονης (από του έτους 1975) δικαστικής σταδιοδρομίας μου, άσκησα πάντοτε τα καθήκοντά μου με ακεραιότητα και ευσυνειδησία και ουδέποτε έδωσα δικαιώματα, για να αμφισβητηθεί από οποιονδήποτε η εντιμότητα και το ήθος μου.  Είναι η πρώτη φορά, μετά από σαράντα  ένα (41) έτη υπηρεσίας, που γίνεται προσπάθεια και μάλιστα από πρόσωπο ελεγχόμενο από την Δικαιοσύνη,  να σπιλωθεί,  η τιμή και η υπόληψή μου. Η προσπάθεια αυτή εντάσσεται, πιθανότατα, στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδιασμού ορισμένων, συγκεκριμένων, προσώπων, τόσο για την προσωπική στοχοποίηση του Προέδρου του Αρείου Πάγου, όσο και για την γενικότερη απαξίωση της Δικαιοσύνης, ώστε να δημιουργηθεί αμφιβολία στους πολίτες, ως προς την αμεροληψία των Δικαστών και κατ' ακολουθία, ως προς την ορθότητα των δικαστικών αποφάσεων, όταν αυτές δεν είναι ευνοϊκές, για τα ελεγχόμενα πρόσωπα ή στα πλαίσια του σχεδιασμού, προς εκφοβισμό των Δικαστικών Λειτουργών, ώστε να εκδίδονται ευνοϊκές για τους ελεγχόμενους αποφάσεις.

Απόδειξη της προσωπικής στοχοποίησής μου, για ευνόητους λόγους, αποτελεί το γεγονός ότι ο πρώτος εξ υμών, Ανδρέας Βγενόπουλος, δεν αρκέσθηκε να καταθέσει, ενώπιον της Εισαγγελίας, μηνυτήρια αναφορά εις βάρος μου, αλλά έσπευσε, πριν ακόμη διερευνηθεί αυτή, ως προς την βασιμότητά της, από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, να εμφανισθεί δημόσια σε συνέντευξη τύπου, που μεταδόθηκε ζωντανά, σε απευθείας σύνδεση από τον τηλεοπτικό σταθμό SKY, και να δηλώσει όλα τα προαναφερθέντα ψευδή, συκοφαντικά και δυσφημιστικά εις βάρος μου γεγονότα. Με τον τρόπο αυτό, έγινε προσπάθεια να δοθεί η μεγαλύτερη δυνατή δημοσιότητα στις εις βάρος μου συκοφαντικές καταγγελίες, πριν καν αυτές ελεγχθούν από τα αρμόδια όργανα, αποδεικνυομένου, έτσι, ότι ο σκοπός της προσπάθειας ήταν η σπίλωση του προσώπου μου και η αμφισβήτηση της δικαστικής μου ακεραιότητας. Άξιον μνείας είναι το γεγονός ότι η εν λόγω συνέντευξη δόθηκε "κατά σύμπτωση" την ίδια ημέρα, κατά την οποία οι δύο στενοί συνεργάτες του καταγγέλλοντος επιχειρηματία, έπρεπε να εμφανισθούν, για να δικασθούν ενώπιον του Κυπριακού Δικαστηρίου, στη Λευκωσία, πλην όμως, διέφυγαν και δεν παρέστησαν, γεγονός το οποίο υποβαθμίσθηκε, ως είδηση, εξ αιτίας του θορύβου από τη συνέντευξη.

Τέλος, σχετικά με την κατά της Εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη πειθαρχική προκαταρκτική έρευνα, η οποία παραγγέλθηκε από εμέ, εντός των πλαισίων των προβλεπόμενων από το νόμο αρμοδιοτήτων μου, ο πρώτος εξ ημών αναφέρθηκε, κατά τη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης, με τρόπο ειρωνικό και προσβλητικό, στους χειρισμούς, στους οποίους προέβην και μάλιστα υποδεικνύοντας προς εμέ την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου ότι "η υπόθεση αυτή έπρεπε να είχε αρχειοθετηθεί από καιρού", διότι αυτό προκύπτει, κατά την άποψή του, από τις καταθέσεις των μαρτύρων, των οποίων σημειωτέον έλαβε γνώση, όπως ο ίδιος αναφέρει, από τον δικηγόρο της ελεγχόμενης Εισαγγελέως, δηλαδή κατά παραβίαση της αρχής της μυστικότητας της πειθαρχικής διαδικασίας, η οποία είναι σε εκκρεμότητα και η οποία μόνον έμμεσα τον αφορά.

Σε κάθε περίπτωση και επειδή η υπόθεση αυτή είναι εκκρεμής, γεγονός το οποίο όφειλε να σεβασθεί και ο πρώτος εξ υμών, δεν αξιολογώ περαιτέρω, ως χρήζοντα αποκατάστασης, τα επιτιμητικά και προσβλητικά εις βάρος των χειρισμών μου σχόλια του καταγγέλλοντος.

Ανέμενα επί εύλογο, κατά την κρίση μου, χρονικό διάστημα (ενός μηνός), εκτιμώντας ότι τόσον ο πρώτος εξ υμών, όσο και ο τρίτος, ως υπεύθυνος του δευτέρου εξ υμών τηλεοπτικού σταθμού, θα αναλογίζονταν το μέγεθος της σοβαρότητας των εις βάρος μου ενεργειών τους και θα προέβαιναν σε αποκατάσταση, πλην όμως ουδέν έπραξαν.

Κατόπιν τούτου ΚΑΛΕΙΣΘΕ, σύμφωνα με το άρθρο μόνο, παράγρ. 5 του Ν. 1178/1981, όπως εντός προθεσμίας δέκα (10) ημερών από την επίδοση της παρούσας, αποκαταστήσετε την προσβολή της προσωπικότητάς μου, ανακαλώντας ρητά τις ως άνω ψευδείς, συκοφαντικές και δυσφημιστικές εκ βάρος μου καταγγελίες, οι οποίες θίγουν βάναυσα την προσωπικότητά μου, την τιμή και την υπόληψή μου, ως προσώπου, καθώς και την υπόστασή μου ως δικαστού και μάλιστα ως Προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου, αφού πλήττεται η ακεραιότητά μου, η οποία αποτελεί τον  θεμελιώδη  παράγοντα  της  υπόστασης  του δικαστού.  Η αποκατάσταση δια της ρητής ανακλήσεως των καταγγελιών, πρέπει να γίνει τόσο κατά το κεφάλαιο της συνέντευξης που αναφέρεται στην δήθεν εμπλοκή μου "για την πιθανολογούμενη τέλεση σοβαρότατων αξιόποινων πράξεων και δη της δωροληψίας δικαστικού λειτουργού, της εμπορίας επιρροής, της απόπειρας εκβίασης, της παράβασης καθήκοντος", καθώς και κατά το κεφάλαιο που αναφέρεται στην αντικατάσταση του Αντιπροέδρου του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάνου, η οποία έγινε κατά τρόπο απόλυτα νόμιμο και διαφανή, για τους λόγους που ιστορούνται σε προαναφερόμενο σημείο της παρούσας (σελίδα 4 αυτής) και οι οποίοι (λόγοι) πρέπει να αναφερθούν από εσάς, προς αποκατάσταση της αληθείας. Η αποκατάσταση αυτή πρέπει να γίνει με τον ίδιον ακριβώς τρόπο, με τον οποίο πραγματοποιήθηκε η προσβολή, δηλαδή με την ίδια δημοσιότητα (συνέντευξη τύπου, που θα καλυφθεί και θα μεταδοθεί απευθείας από το ίδιο τηλεοπτικό κανάλι "SKY" και σχετικό δελτίο τύπου).

Σας Δηλώνω δε, ότι, σε περίπτωση απράκτου της ως άνω προθεσμίας, θα ασκήσω, δια της δικαστικής οδού, τα νόμιμα δικαιώματά μου, προς αποκατάσταση της προσβολής της προσωπικότητάς μου.

Με την επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματός μου.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει την παρούσα προς αυτούς που απευθύνεται, περιλαμβάνοντας ολόκληρο το κείμενο αυτής στην έκθεση επίδοσης.

Η εξωδίκως δηλούσα και καλούσα

Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου