Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Σεβασμός και σκέψη, με την κάτωθι φωτογραφία

Προσωπικά δεν έχω ενασχόληση ως οπαδός με καμία ομάδα. Δεν πορώνομαι δεν τρελαίνομαι και δεν αγχώνομαι για καμία ομάδα, θεωρώντας και έχοντας κατασταλάξει εδώ και χρόνια πως ΟΛΕΣ οι ΠΑΕ είναι ανώνυμες εταιρείες, με σκοπό το κέρδος μα και το ... ξέπλυμα. Δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΠΑΕ που ο πρόεδρός της να μην έχεις "στενές σχέσεις" με ... ότι κάτσει σε παραεμπόριο, λαθρεμπόριο, υπόκοσμο, νταραβέρια με ... διάφορες εισαγωγές (από ναρκωτικά και όπλα μέχρι και σκλαβοπάζαρα). Η όποια εξαίρεση, απλώς επιβεβαιώνει τον "κανόνα" (;;;;).

Μ΄ όλον τούτου, το ποδόσφαιρο, δεν παύει να είναι ένα όμορφο και δυναμικό άθλημα και
ΜΟΝΟ ως τέτοιο το αντιμετωπίζω. Δηλαδή ως θέαμα και μόνο μιας και, τα ποσά που διανέμονται σε νίκες είναι τέτοια που καθιστά αυτονόητο πως ουδεμία σχέση έχει με αθλητικά ιδεώδη κλπ. Παράλληλα, δεν μιλώ πλέον για "Ελληνικό ποδόσφαιρο" μιας και οι Έλληνες παίκτες είναι -σχεδόν- η μειοψηφία σε κάθε ομάδα - ανώνυμη εταιρεία (που τους έχουν χαριστεί απίστευτα ποσά από πρόστιμα και ατασθαλίες "παραγόντων" τους).

Λέω από συνήθεια πως είμαι Παναθηναϊκός μιας και γεννήθηκα στου Γκύζη, κοντά στην Λεωφόρο, μα, αν ήταν όλοι που ασχολούνται σαν εμένα, θα είχαν κλείσει όλες οι ομάδες, λόγω αναδουλειάς ....

Ποτέ μου δε συμπάθησα μα και δεν με εκφράζει το μάντρωμα πίσω ή μέσα σε σιδερόφραχτες κερκίδες για να δω έναν αγώνα ποδοσφαίρου, όπως και δεν με εκφράζει το γαμωσταυρίδι διότι κάποιος παίκτης έχασε (ή ... άφησε να χαθεί) το "τόπι". Αντιθέτως μάλιστα ζηλεύω τα ξένα γήπεδα όπου δεν υπάρχουν φράχτες ανάμεσα σε φιλάθλους - θεατές και στον αγωνιστικό χώρο, όπως δεν υπάρχουν και στρατιές αστυνομίας μέσα στο χώρο. Μιλώ για ότι βλέπω όταν παρακολουθώ Αγγλικό ποδόσφαιρο, εκεί δηλαδή που ο χουλιγκανισμός, προ πολλών ετών ... "εφευρέθηκε" και πλέον εδώ και χρόνια έχει παύσει. Δηλαδή, μιλώ για ότι ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ στα Ελληνικά γήπεδα.

Ο παίκτης του Ολυμπιακού δίδαξε, με την κίνηση του προς το παιδάκι με την στολή της ΑΕΚ. Ας το σκεφτούμε ΟΛΟΙ μας. Και η Πολιτεία, μιας και οι ... παράγοντες ΣΙΓΟΥΡΑ δεν επιθυμούν ομόνοια και αθλητικό ιδεώδες αφού, έτσι, δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης.


Υ.γ. αλησμόνητη και βαθιά χαραγμένη μέσα μου θα μείνει η ανακοίνωση ΟΛΩΝ των θυρών των ομάδων της Α' Εθνικής, προ τους Δημοψηφίσματος που τάσσονταν υπέρ του ΟΧΙ (που η ξεφτίλα ... κυβέρνηση μετέτρεψε σε "ναι") !!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου