Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Μη φοβηθείτε αν απέναντί σας θα έχετε "ισχυρούς"

Μόνιμα η σύγχρονη Ελληνική κοινωνία επαφέθηκε στις Δάφνες των προγόνων της, χωρίς ποτέ όμως -σε γενικές γραμμές- να φροντίζει να κτίζει με τις πράξεις της έργα για τα οποία θα καμαρώνουν οι επόμενες.

Λείπουν εν ολίγοις οι ομαδικές - συλλογικές δράσεις μα και οι αντιδράσεις μεγάλου βεληνεκούς απέναντι σε σαθρά δημιουργήματα του ... σύγχρονου κόσμου, δημιουργήματα που το μόνο που επέφεραν ήταν ζόφος στον Λαό και απίσχανση του Ελληνικού Ιδεώδους, ενώ, ταυτόχρονα με αυτές τις "παραλείψεις" πράξεων και μοιράσματος μιας μορφής διαθήκης προς τις επόμενες

γενεές δημιουργήθηκε η ... άποψη" πως, αξία έχει "ότι φάμε και ότι πιούμε σήμερα" αδιαφορώντας για το πως θα κριθούμε από τους νέους, που παραλαμβάνουν τα ηνία αυτής της κοινωνίας. 

Στο σημείο αυτό λοιπόν εκτιμώ πως πρέπει να θυμίσω σε όλους μας πως ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να δημιουργήσουμε βάσης πάνω στις οποίες, υπαίτιοι και δημιουργοί των σημερινών τερατουργημάτων θα βρεθούν προ του φυσικού τους Κριτή σε μελλοντικό μα όχι μακρινό χρόνο. Και αυτό διότι οι σημερινοί κριτές με την στάση τους ορισμένες φορές δείχνουν ως αδύναμοι και εξαρτώμενοι από συμφέροντα, καταστάσεις ή/και σχέσεις συγγένειας. Αίματος και αγχιστείας ...

Με το παρόν λοιπόν καλώ κάθε έναν Πολίτη αδιακρίτως γένους αυτής της Χώρας να προχωρήσει άφοβα στο μοίρασμα πληροφοριών σε όσους έχει εμπιστοσύνη, πληροφοριών που θα χρησιμεύσουν όταν επανέλθει η κανονικότητα και η Δημοκρατία σε τούτο τον Τόπο, όταν θα πάψει η κατάλυση του Συντάγματος και όταν τα σημερινά θα αποτελούν στοιχεία διδαχής προς αποφυγής επανάληψης των μα και Κρίσης. 

Μη φοβηθείτε αν απέναντί σας θα έχετε "ισχυρούς" που έχουν στο επαγγελματικό καρτελάκι τους την ιδιότητα "τραπεζίτης", "πολιτικός", "επιχειρηματίας" κ.λπ. Σκεφτείτε μόνο ένα, ... κάποιοι εξ αυτών (οι περισσότεροι) αντλούν την ... δύναμή τους από την σιωπή μας. Ας αρχίσουμε λοιπόν την αποδόμηση τους και την παροχή πληροφοριών Εκεί που πρέπει, όταν θα χει Λευτεριά. Και Αυτή δε θ' αργήσει όσο κι αν θα θελαν το αντίθετο ... μερικοί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου