Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Οι απόγονοι μας θα είναι περήφανοι για εμάς ή για τις τράπεζες ;

Μιλώντας χθες το βράδυ με τον Βασίλη Κουφόπουλο (στον real) επανέλαβα κάτι που δυστυχώς δεν έχει αντιληφθεί ο πολύς ο κόσμος. Πως τα χρήματα που έχουν δοθεί στις τράπεζες και θα δοθούν πολλά ακόμη για την περίφημη "ανακεφαλαιοποίηση" (τους) δεν αφορά τις χαμένες καταθέσεις του λαού, αλλά τα χαμένα κεφάλαια των επιχειρηματιών. Των τραπεζιτών και των μετόχων των τραπεζών !



Επικαλούμενοι λοιπόν οι ... κυβερνήτες πως "σώζουν" τις καταθέσεις του λαού (στο όνομα του bail in όπου, θα κληθούν οι καταθέτες να δώσουν χρήματα από τους λογαριασμούς τους στους .... τραπεζίτες
που τα έχασαν ή τα μοίρασαν ακρίτως σε φίλους-πελάτες, σε παροχές visa και σε bonus !) δίνουν ένα απίστευτο ακόμη ποσό σ΄ αυτές, πέραν των 250 που έχουν δοθεί μέχρι σήμερα (από την εποχή του Αλογοσκούφη και εντεύθεν). 

Σε μετρητά και σε "εγγυήσεις" που τις μετέτρεψαν οι  @@@@@ (βλέπε αναλυταράδες, διαχειριστάδες και ... τραπεζίτες) και αυτές σε ρευστό μέσω της παραχώρησης αυτών σε ... ευρωπαϊκές εταιρείες (ΕΚΤ, ΕSM κλπ).

Σκέψου Πατριώτη ΑΝ αυτά τα χρήματα, τα 250 δις + τα 30 που θα δοθούν τώρα ΕΙΧΑΝ δοθεί στην αγορά. Στον Λαό. Και αυτά γύριζαν μέσα στην αγορά, σε τι παραμυθένιο σημείο θα ήταν ο Λαός και σε πόσο ισχυρή θέση θα ήταν η Χώρα. 

Ουφ ... πλέον νοιώθουμε όλοι μας ήρεμοι μιας και δε θα γίνει bail in και ... σκασίλα μας αν χρωστάει και το κάθε αγέννητο παιδί και τα παιδιά αυτού σε αλήτες τοκογλύφους και όρνεα.

Στον διάβολο λοιπόν οι Τ$ίπρας, Καμμ€νος, Παπανδρ€ου, $αμαρά$ και όλοι οι γερμανόδουλοι ραγιάδες παρατρεχάμενοι τους, όπως είπα στο τέλος στον Βασίλη (και ας μου το έκλεισε :) )


Υ.γ. ακόμη διερωτώμαι για ποιο λόγο πολέμησε ο πατέρας μου στην Κατοχή τους ναζιστές. Για ποιο λόγο τον έστησαν στο εκτελεστικό απόσπασμα οι ναζί και τον πυροβόλησαν με άσφαιρα πυρά -μετά την ρουφιανιά ντόπιου γερμανοτσολιά ... προεστού- για να του σπάσουν τα νεύρα μιας και δεν μαρτύραγε.  
... ίσως για να λευτερώσει ότι χαρίζουν οι ... κυβερνώντες ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου