Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Για την AEK (παρεμπιπτόντως)

Ανοικτή επιστολή προς τους Δημότες, τον Δήμαρχο και τις παρατάξεις του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνος.

Χθες το βράδυ παραβρέθηκα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας, όπου μεταξύ των άλλων, είχε ως θέμα την Μ.Π.Ε. (μελέτη περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων) που θα προκύψουν από την ανέγερση ενός γηπέδου της ΑΕΚ στον χώρο του παλαιού γηπέδου.

Η συζήτηση ξεκίνησε στις 19:30μμ της 2-11-15 και τελείωσε με ψηφοφορία την 2:20 τα χαράματα της 3-11-2015. Σταχυολογώντας εν συντομία τα της συζήτησης θέλω να πω τα εξής : 
ήταν αδόκιμη μα και άτοπη η τοποθέτηση μελών του Δ.Σ της Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκιδόνας όπου έσπευσαν να "δηλώσουν", ίσως και να πλειοδοτήσουν, για το ... ποιος εξ αυτών είναι πιο
πολύ ΑΕΚ, την ίδια ώρα που ξεχνούσαν πως ΕΚΕΙ, στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι εκπρόσωποι της κορυφαίας εκδήλωσης δημοκρατίας του Δήμου.  Εκπρόσωποι του Λαού των κατοίκων της τοπικής κοινωνίας.

Στην ολιγόλεπτη -τα χαράματα- τοποθέτηση μου στο Δημ. Συμβ. δήλωσα και θύμισα σε μερικούς τα εξής : 
γεννήθηκα κοντά στον ΠΑΟ (στου Γκύζη) και γνωρίζω τι αντιμετώπιζε η γενέτειρα περιοχή μου όταν υπήρχε ποδοσφαιρικός αγώνας, έζησα κάποια χρόνια κοντά στον ΟΣΦΠ (στα Μανιάτικα του Πειραιά) και ζω πλέον κοντά στην ΑΕΚ όπου συζητείται η ανέγερση θηριώδους ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ γηπέδου, ύψους άνω των 25 μέτρων (την ίδια ώρα που ο "συνοικισμός" των κλασσικών μονοκατοικιών της Ν. Φιλ/φειας δεν ξεπερνά τα 11 (περίπου). 


Θύμισα σε ορισμένους επίσης πως η θετική απόφαση (;;;) του ΣτΕ -υπέρ της ανέγερσης- που επικαλέστηκαν κατ΄ επανάληψη ως ενισχυτική των θέσεων τους ορισμένοι της αντιπολίτευσης, είναι ουσιαστικά άνευ ουσίας αφού, το ΣτΕ έβγαλε ως ... νόμιμο και Συνταγματικό το μνημόνιο των γερμανοτσολιάδων, ενώ πρόσθεσα πως είναι ... τέτοια η αξία του ΣτΕ που ούτε η κυβέρνηση δεν τους παίρνει στα σοβαρά ΑΦΟΥ δεν κατέβαλε -ως όφειλε- τα κλεμμένα από τους μισθούς των ένστολων. 

Επίσης "θύμισα" σε ορισμένους πως, ακόμη και αυτοί οι Δικαστές, ελέγχονται για υποθέσεις, από τον Λαό και την Πολιτεία, έχοντας ως παράδειγμα υποθέσεις όπως αυτή του Ντογιάκου μα και αυτού του εφέτη Τζιμπλάκη (για τις σχέσεις που πιθανόν είχε με τον Μαρινάκη του ΟΣΦΠ), του Καλούση, της Ηλία, της Μπουρπούλια και τόσων άλλων ... και καλά θα είναι να θυμούνται όλοι πως ΚΑΙ ο Νόμος του ΣτΕ υπόκειται στην αρχή : νόμος που δεν εξυπηρετεί τον Λαό, την Κοινωνία, πέφτει. Σβήνει !

Θύμισα σε όλους τους συνδαιτυμόνες πως θα πρέπει να σκέπτονται και να ψηφίζουν με γνώμονα το κοινό καλό, το καλό του τόπου και της τοπικής κοινωνίας, έργο για το οποίο εξελέγησαν και όχι με γνώμονα τα προσωπικά πιστεύω, έστω και αν αυτά εμπεριέχουν τα αγαθά του Σωματείου των ξεριζωμένων από την Μικρασιατική καταστροφή, της ΑΕΚ. 

Λαμβάνοντας δε υπόψη και την τοποθέτηση μελών εκ των Δημοτικού Συμβουλίου όπου έγινε σαφές τοις πάσι πως το γήπεδο θα είναι της επαγγελματικής ΑΕΚ, δηλαδή του επιχειρηματία Μελισσανίδη και όχι της ερασιτεχνικής !!! Εδώ όμως θα προσθέσω πως, ακόμη και της ερασιτεχνικής να ήταν, ένα τερατούργημα κτίσμα που θα ξεπερνούσε τα ύψη της "κουκλίστικης" περιοχής του συνοικισμού, θα ήταν "τέρας ανάμεσα στην στάνη".

Ένα γήπεδο κύριοι, δεν είναι ενεργό μόνο κατά τις 10-11 φορές που θα έχει αγώνα η τοπική ομάδα καθώς τα γήπεδα εξυπηρετούν -και πολύ σωστά- ανάγκες και εκδηλώσεων, δράσεων, δραστηριοτήτων, γεγονότα που θα επιφέρουν μια τεράστια επιβάρυνση στον οδικό ιστό μα και κατάφορη κατακρεούργηση του επιπέδου ζωής των κατοίκων. Και αυτό πέραν της σσύμετρης επιβάρυνσης που θα επέλθει στην φυσιογνωμία της περιοχής από εκατομμύρια κιλά ψυχρού μπετόν και σιδήρου.

Τελειώνοντας θέλω να προσθέσω κάτι που για λόγους συντομίας δεν ανάφερα χθες τα χαράματα. Η αναφορά ενός εκ των εκπροσώπων -μιας εκ των ψηφισμένων Δημοτικών παρατάξεων- για την χρήση του metro, του ηλεκτρικού και των ΜΜΜ κατά τις ημέρες των αγώνων και ο παραλληλισμός με την παιδεία που επιδεικνύουν οι του Λονδίνου, κρίνεται ως άτοπος αφού το Λονδίνο έχει metro από το 1863 και πλέον το μήκος των γραμμών του καλύπτει 420 χλμ και όχι μερικά χλμ όπως τα δικά μας μέσα σταθερής τροχιάς. Επίσης, ο Λονδρέζος έχει 150 χρόνια κουλτούρας μετακίνησης με ΜΜΜ την ίδια ώρα που τα Ελληνικά και δη, τα μνημονιακά Ελληνικά έχουν ... την μαύρη τους την μοίρα. Όπως όλος ο Λαός που ζει επιβιώνοντας και ψάχνοντας ένα κομμάτι ψωμί !

Κατ΄ εμέ αλλά και σύμφωνα με πολύ κόσμο, : η κορυφαία εκδήλωση των ποδοσφαιρικών σωματείων ήταν όταν, 2-3 μέρες προ του Δημοψηφίσματος των Ελλήνων, ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΒΓΑΛΑΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΩΣΗ και τάσσονταν υπέρ του ΟΧΙ ! Όλα, σύσσωμα και αδελφωμένα ! Και μιλώ για το Δημοψήφισμα που ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ μετάτρεψε η ... κυβέρνηση την βούληση του Λαού, σε ραγιάδικο δοσιλογισμό.

Δήμαρχε, κάλεσε τον Λαό της Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας, τους Δημότες της Ν.Φ. - Ν.Χ να ψηφίσουν στο Δημαρχείο, εν είδη Δημοψηφίσματος ασχέτως αν προβλέπεται ή όχι από τους Νόμους, καθώς -επαναλαμβάνω- "νόμος είναι είναι το δίκαιο που επιθυμεί ο Λαός και όχι οι αιρετοί και μη".
 
Δώσε στον Λαό το Βήμα που του πρέπει. Δώσε χρονικό περιθώριο 10-15 ημερών για να ενημερωθεί ο κόσμος, ενημέρωσε με σχετικό έντυπο υλικό πόρτα - πόρτα και ΕΚΕΙΝΟΣ ας επιλέξει για την ζωή του. Μόνο έτσι θα έχεις δώσει την ιδανική -για όλους- απάντηση σε ένα θέμα όπου η επιχειρήσεις και τα συμφέροντα δεν θα έχουν λόγο, αλλά, αντιθέτως θα έχει η Βουλή της Τοπικής Κοινωνίας. 

Ένα γήπεδο, ένας αθλητικός χώρος, με στίβο, με χώρους πάλης κλπ, μερικών χιλιάδων θέσεων, χαμηλό, που θα προσελκύσει χιλιάδες νέων ερασιτεχνών, εραστών του ποδοσφαίρου, και μεταγενέστερων επαγγελματιών είναι ότι χρειάζεται η Κοινωνία και όχι άλλη μια επιχείρηση τερατωδών διαστάσεων που θα σκιάσει τα πάντα περιμετρικά και δεν θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των νέων (και όχι μόνο) για άθληση και δράσεις ! Ένα "σπορείο" αθλητών και αυριανών πρωταθλητών. 

Συμπολίτες, όχι τα πάντα στο βωμό του χρήματος και των επιχειρήσεων. Αυτές οι περί χρήματος και κέρδους, απόψεις έφεραν το ... σήμερα στην Πατρίδα. Όχι άλλα λάθη ! Η οικονομική χρεοκοπία της Πατρίδας είχε "υπόβαθρο" την χρεοκοπία Αρχών, την ανοχή στα σαθρά και σε εκφράσεις όπως το "δε βαριέσαι" των Πολιτών και των εκπροσώπων τους !

Υ.γ. δε μου καίγεται καρφί για εσένα που δεν γνώριζα και πασιφανώς θίχτηκες και που ήσουν παίκτης του μπάσκετ (όπως μου δήλωσες) καθώς, γνωρίζω ότι πρέπει να γνωρίζω ως Πολίτης και όχι ότι ... είθισται. Όπως αδιαφορώ και για τα "ξέρεις ποιος είμαι εγώ" ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου