Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Ο γνωστός βλάκας (*)

Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) που δημοσιεύονται στην Έκθεση για την Νομισματική Πολιτική: τα καθυστερημένα δάνεια στο τέλος 12ου/2014 ανήλθαν στο 33,8% έναντι του 31,9% που ήταν τον 12ο/2013. Σε όλες τις κατηγορίες δανείων υπήρξε καθυστέρηση. Στα στεγαστικά και στην καταναλωτική πίστη καθώς και στην επιχειρηματική.
Μέχρι εδώ καλά ; Κακά ψυχρά και ανάποδα μας τα χειρότερα έπονται.
Σύμφωνα πάντα με την ίδια έκθεση και δυνάμει την κλαδικής τους ανάλυσης, τα υψηλότερα ποσοστά μη εξυπηρετούμενων δανείων εμφανίζουν δύο υποκλάδοι της μεταποίησης, η κλωστοϋφαντουργία (71%) και η βιομηχανία χάρτου, ξύλου και επίπλων (63%), καθώς και ο αγροτικός κλάδος (61,4%), ενώ οι κλάδοι που έχουν τα σημαντικότερα υπόλοιπα δανείων (και οιωνοί κατεστραμμένα δάνεια και επιχειρηματίες) είναι το με ποσοστό μη εξυπηρετούμενων πιστοδοτήσεων 54%, οι κατασκευές με 49% και η μεταποίηση με 47,8%.

Αντίθετα με τα παραπάνω οι οι κλάδοι της Ενέργειας και Πετρελαιοειδών έχουν τις μικρότερες
καθυστερήσεις και ανοίγματα με ποσοστό 3,5% ενώ ακολουθούν η Ναυτιλία με 28,8% και τέλος η Υγεία με 33,1%.

Δηλαδή, το 95% των Ελλήνων επαγγελματιών και επιχειρηματιών και πολιτών είναι κατεστραμμένο !!!

Εν κατά κλείδι, αν δεν λέγεσαι Βαρδινογιάννης, Λάτσης, Μελισσανίδης, Μυτιληναίος κ.λπ, ... την έκατσες την βάρκα φίλε μου. Και αυτό πάντα με δεδομένο πως η ολικά σχεδόν χρεοκοπημένη οικονομία των αγροτικών μονάδων έχει ... υπαχθεί στην Τράπεζα Πειραιώς, στην οποία της χάρισαν τα δουλικά που ... κυβερνούσαν, την Αγροτική τράπεζα, μέσα με ένα "κλικ" του χρόνου και έτσι απέκτησε την Γη των Ελλήνων !

Και εδώ γενάτε μια απορία. Σε ποιον ανήκει η Πειραιώς και κατ΄ επέκταση το χαρτοφυλάκιό της (;;;) με τις αγροτικές επ΄ ενεχύρω εκτάσεις της ;;;

Και κάτι ακόμη. Με δεδομένο πως αν εσύ που χρωστάς σε μια τράπεζα πας μια εβδομάδα, ένα μήνα ή και ένα έτος πριν την εκδίκαση της υπόθεσής σου στο δικαστήριο και μεταβιβάσεις στα παιδιά σου ή/και πουλήσεις, την ακίνητη περιουσία σου και τις εγκαταστάσεις σου, πας ... τρέχοντας ΚΑΙ για δόλο, ενώ οι τράπεζες που σου ενέκριναν το δάνειο ΕΝΟΣΩ ήξεραν από τα οικονομικά σου στοιχεία και από την κλαδική εμπειρία τους πως δεν θα μπορείς να αποπληρώσεις τα δάνεια, χαίρουν ασυλίας όπου ένας λεμές θα επικαλεστεί "δεν ξέραμε, δεν ακούσαμε, δεν είδαμε" και ... όλα θα ναι ... καλά !!! (όχι για εσένα όμως) !!!

Είναι δίκαιο ; Ίσως. Ίσως και όχι. Ίσως να είναι τόσο δίκαιο όσο και το ότι η ΕΡΤ συζητάει για ανανέωση του συμβολαίου εκπομπής μέσω της Digea !!! Ίσως να είναι τόσο δίκαιο όσο και το ότι ο διοικητής της ΤτΕ ασκεί ... πολιτική με usb sticks που βάζει πάγο στο κοινοβούλιο και κάνει συστάσεις ! 
Ίσως να φταίνε και οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης που δεν κάνουν ότι οφείλουν, ακόμη και αυτεπαγγέλτως. Ίσως όμως να φταίει και ο γνωστός βλάκας. Εμείς που δεν εξεγειρόμεθα απέναντι στο σάπιο σύστημα.

(* μαλάκας ήθελα να γράψω, αλλά είπα να μη σε στεναχωρήσω βραδιάτικα) 


Υ.γ. Την ώρα που ουσιαστικά ΚΑΜΙΑ "λίστα" δεν έχει ανοίξει και φάκελοι καταγγελιών αναμένουν (τι άραγε ;;;) και που ο Βαρουφάκης δηλώνει : "Το μόνο που θέλω να πω είναι ότι στην Ευρώπη έχουμε μια παράδοση της ανεξαρτησίας των Κεντρικών Τραπεζών" τρέχα τώρα εσύ Έλληνα για παρακάλια σε Σούλτς, Μέρκελ, Γιούνκερ, Ολάντ και στο ... θεό. Το euro. Λιγούρη !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου