Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Δημοψήφισμα. Ο "τρομοκράτης" των σαθρών

Ας αναρωτηθούμε όλοι μας τι είναι αυτό που κάνει τους ναζιστές πολιτικούς της Ε.Ε. ή ακόμη τους εδώ "ανταποκριτές" τους να νιώθουν τρόμο στο άκουσμα της διενέργειας δημοψηφίσματος ή χρησιμοποιείται και ως μοχλός εκφοβισμού (;;;) και εκβιασμού από σαθρούς προς άλλους σαθρούς (βλ. περίπτωση δημοψηφίσματος που είχε προαναγγείλει ο ΓΑΠ).

Με δεδομένο πως πολλοί είχαμε εναντιωθεί έντονα σε "φωνές" περί δημοψηφίσματος που τίθεντο επί ημερών συγκυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου και το συνδύαζαν με την "αλλαγή του Συντάγματος", περίπτωση κατά την οποία ο λόγος ήταν πως η ανάθεση τέλεσης δημοψηφίσματος σε ένα δήμιο είναι σαν να σου ζητείται απάντηση στο : "πως θες να σε φάμε, βραστό ή ψητό ;" ας δούμε λίγο τι είναι ένα δημοψήφισμα.

Ξεκινώντας από τα του συντακτικού, είναι σύνθετη λέξη όπου δηλώνει πως ο Δήμος ( : η Πολιτεία των Πολιτών) καλούνται να ψηφίσουν επί ενός καίριου θέματος που αφορά το Κράτος και το σύνολο του πληθυσμού. Των Πολιτών. Των Πολιτών με την ακριβώς αντίθετη έννοια απ΄ αυτή που έδινε ειρωνικά ο
Jean-Paul Sartre στην ρήση του : "πρέπει να φοβάσαι, παιδί μου. Έτσι θα γίνεις νομοταγής πολίτης"

Με δεδομένο πως ο Πολίτης δεν πρέπει να φοβάται να εκφράσει τις απόψεις του, ενώ ταυτόχρονα οφείλει να τις καταθέτει στον Δήμο, στην Πολιτεία, αντιστοίχως ΟΦΕΙΛΕΙ και η Πολιτεία να του ΖΗΤΑ την άποψή του. Πως ; Με το δημοψήφισμα !
 
Στο σημείο αυτό θα πρέπει να διευκρινιστεί πως οι εκλογές -που σύμφωνα με ... μερικούς έχουν δημοψηφισματικό χαρακτήρα-, με την ψήφο, (αρχαϊκά : ψάω : κάνω κάτι λείο), ψηφίζονται -επικυρώνονται προκαταρκτικά- στο σύνολό τους ή εν μέρει απόψεις (εξ ου και το "κάνω λείο), θέσεις, προγράμματα προεκλογικά (*).

Ναι αγαπητοί και σεβαστοί Πατριώτες. Το θέμα "φεύγουμε ή μένουμε από την Ε.Ε." και το "θέμα φεύγουμε ή μένουμε από το euro" είναι κολοσσιαίο θέμα της Ελλάδος και του Ελληνισμού, τουλάχιστον μιας και ήδη στην Μ. Βρετανία συζητείται έντονα το θέμα διενέργειας σχετικού Δημοψηφίσματος για την Ε.Ε. ακόμη και από τον Κάμερον.

Το δημοψήφισμα είναι θέμα που πρέπει να τεθεί ΑΜΕΣΑ και χωρίς άλλες καθυστερήσεις, έτσι ώστε -απλά- να το έχουν και "με την βούλα" οι ... σύμμαχοι και οι εδώ υποτακτικοί τους, ΑΝ ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΑ το αποτέλεσμα του Ελληνικού Λαού. Και όχι μόνο.

Λέγω δε επί της παρούσης στον Δημήτρη Παπαδημούλη πως η ρήση του "οι εκλογές είχαν δημοψηφισματικό χαρακτήρα", απέχει παρασάγγας της πραγματικότητας μιας και, προφανώς, δεν γνωρίζει τι είναι δημοψήφισμα. Σε τελική ανάλυση, ας ρωτηθούμε επί του θέματος "Ε.Ε. και euro" και ας πράξουμε !

(*) κάποια στιγμή, στην όποια και όποτε αναθεώρηση του Συντάγματος ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ να τεθεί το θέμα της μεταγενέστερης των εκλογών ΠΙΣΤΗΣ εφαρμογής των όσων υπεσχέθησαν προεκλογικά. Άλλως θα πρέπει η κυβέρνηση να θεωρείται έκπτωτη. 

Υ.γ. οι ατάκες και οι παρακρούσεις της ... αξιωματικής αντιπολίτευσης, το ανύπαρκτου ΠΑΣΟΚ και του ΠΟΤΑΜΙΟΥ μόνο ένα δείχνουν. Τρόμο !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου