Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Είμαι νόμιμος, έχω ελεγχθεί ... Τολμήστε κύριοι της Κυβέρνησης

Κι όμως. Η κρίση των σύγχρονων "αξιών", το σκάσιμο της οικονομικής φούσκας άρχισε από το 2001, έτος κατά το οποίο έσκασε με τον πιο παταγώδη τρόπο η εταιρεία blue chip, Enron και το 2007 ήλθε το μεγάλο σκάσιμο της φούσκας. Μιας φούσκας που είναι ακόμη στο στάδιο της εκτόνωσης και της ανατίναξης και της εκτόξευσης θραυσμάτων προς όλη την ανθρωπότητα, προς χάριν των τραπεζών, των τραπεζιτών και των εκβιαζόμενων υπηρετών του.

Στην υπόθεση της Enron έγινε αχνά σαφές στον κόσμο πως η εμπλεκόμενη δεν ήταν μόνο η ίδια αλλά και οι περιώνυμοι ελεγκτικοί και κρατικοί μηχανισμοί. Ιδιωτικοί και κρατικοί.

Είτε ήσαν εταιρείες ... ορκωτών λογιστών όπως η τότε "κορυφαία" (;;;) Arthur Andersen, είτε ήσαν το Κογκρέσο μιας και με τους νόμους που θέσπισαν οι υπηρέτες του και πέρασαν απ΄ αυτό, επέτρεψαν ή καλύτερα δημιούργησαν -προφανώς επ΄ αμοιβή (χρήσιμοι ηλίθιοι στα κοινοβούλια ΔΕΝ υπάρχουν)- ένα νομοθετικό πλαίσιο όπου η Enron μέσω δεκάδων off shores, έκανε την φοροαποφυγή ... επιστήμη. Την εσωτερική πληροφόρηση προς όφελος της ελίτ, δόγμα.

Επί του παρόντος δεν έχει νόημα η επέκταση επί των λεπτομερειών του θέματος της συγκεκριμένης εταιρείας αλλά καλά είναι να επικεντρωθούμε  στο θέμα των "νόμων" που κάλυπταν, ισχυροποιούσαν και εν τέλει δημιούργησαν την
νομιμοποίηση της αλητείας.

Όχι αυτής που έφεραν την μετοχή της από τα 90.00$, σε ελάχιστες μέρες, σε λιγότερο από 50¢, αλλά εκείνης που αποκάλυψε περίτρανα πως το "νόμιμο είναι και ηθικό" και το "ελέγχομαι και όλα τα βρήκαν καλά οι ελεγκτές" καταντά να είναι ταυτόσημο του "κλέβω και με ξεπλένει και μια ελεγκτική εταιρεία, καθώς και μια σειρά ... νόμων", όπου κάποιοι "νόμοι" λειτουργούν ως "νονοί" ενός κατάπτυστου και απάνθρωπου συστήματος.

Αυτό το "είμαι νόμιμος και το έχω ελεγχθεί" που ακούμε από τους Γιώργο Παπανδρέου για την 500άρα, από τον Ευάγγελο Βενιζέλο για το stick της λίστα Φαλτσιανί. Αυτό το είμαι νόμιμος και εσύ παράνομος που ακούν οι Ερβέ Φαλτσιανί και Τζούλιαν Ασάντς (ο πρώτος για την λίστα και ο δεύτερος για τα wikileaks), κατάσταση που ουσιαστικά δεν τους επιτρέπει να μπουν ως μάρτυρες σε μια Δικαιοπρακτική διεργασία και να πουν : εσύ, εσύ κι εσύ, τα πήρατε, τα κλέψατε, τα ξεβγάλατε. Ουστ !

Ως πότε όμως ; Για πόσο καιρό ακόμη η σαθρότητα θα κρύβεται πίσω από αργυρώνητους ... νόμους όπου και η ελίτ θα απολαμβάνει τα μπάνια της στην Μύκονο και τα γλέντια της στην Ibiza ή ακόμη και με τις βίλες της στην Αράχοβα ενόσω είναι στο όνομα της συζύγου τους, όταν όλα αυτά καλύπτονται τύποις πίσω από cash collateral δανεισμούς, νόμους και τοξικά σκευάσματα ... επενδυτικών υπηρεσιών ή και από αλισβερίσια "το βουλώνεις - το βουλώνω" ; 

Τολμήστε Κύριοι της Κυβέρνησης να γίνετε η ακίδα που θα σκάσει την φούσκα. Και ίσως να φανεί πως πράξατε επ΄ οφελεία, όχι μόνο της Πατρίδας ΜΑΣ,  αλλά όλης της υφηλίου ! Τολμήστε και βιαστείτε ! Αφήστε τα swaps, και τα CDS ... τους, τα παράγωγα και τα perpetuals στα υποκείμενα που αποδεδειγμένα κατέστρεψαν το ... σύμπαν. 


Υ.γ. για ποιο λόγο ζητείται επικαιροποίηση στοιχείων του Ελληνισμού από τις τράπεζες άπαξ του έτους όπου, θα "πρέπει" να προσκομιστούν ταυτότητα, λογαριασμός ΔΕΚΟ και εκκαθαριστικό ; Ας γίνουν επιτέλους οι τράπεζες ο ελεγκτικός μηχανισμός του Κράτους να τελειώνουμε, αλλά και για να καταλάβει ο κάθε πικραμένος ποιος είναι ο da capo των εποχών ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου