Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Η μίζα (4) ή "πήγα πληρωμένο ταξίδι στην μακρινή Κύπρο"

Τι να λέμε τώρα ; έχοντας ρίξει μια ματιά στα προηγούμενα επεισόδια, του "η μίζα", (ο εκκινητής της μασίνας που βρίσκεται ανάμεσα σε γράσα, λάδια και "λαδιές") θυμήθηκα την εξιστόρηση από ένα φίλο για ένα άλλο συναφές παραμυθάκι.

Σύμφωνα μ'  αυτό, ο προϊστάμενος Κρατικής υπηρεσίας στα βάθη της Σαχάρας, συνηγόρησε χωρίς να φέρει αντιρρήσεις στο να παρθεί ένα
πρόγραμμα εργαλείο (σαν να λέμε ένα αλέτρι που σκάβει και σβαρνίζει) που είχε τα χίλια μύρια προβλήματα. 
Αφού, οι προγραμματιστές του, έμαθαν στου κασίδη (του Αμαζονίου) το κεφάλι, και αφού ήταν σε αγαστή σχέση, ο προϊστάμενος, ως γνήσιος νενέκος προς τους σοσιάλες της υπηρεσίας και ενόσω έλεγε πως ήταν εγγεγραμμένος στους "νοικοκυραίους συντηρητικούς" της χώρας του, μια όμορφη μέρα χάθηκε από την δουλειά.

Όταν εμφανίστηκε ξανά στην Δημόσια υπηρεσία του, οι ερωτήσεις έπεσαν σορό. Ρε συ είσαι καλά ; Που χάθηκες ; Όλα καλά στο σπίτι ; Η απάντηση ήταν βαριά, σαν την αμοιβή του, από την υπηρεσία του. 

Είχα πάει ένα ταξίδι στην μακρινή Κύπρο με την εταιρεία που μας πούλησε το πρόγραμμα (σ.σ. χαχαχα) για να το παρουσιάσω.
Εσύ να το παρουσιάσεις ; Δεν το καταλαβαίνω. Εργάζεσαι ΚΑΙ στην εταιρεία που το έστησε ;
Όχι μωρέ, ... να ... απλά επειδή το ξέρω το πρόγραμμα είπα στους εκεί συναδέλφους, άλλης συναφούς Κρατικής υπηρεσίας, για τα αβαντάζ του και πόσο καλά λειτουργεί.

.. μπράβο φίλε ... του είπε ο συνομιλητής του. Και πόσα χάλασες για εκεί μέρες ;
Ε, όχι και χάλασα, είπε συνομοσιολογικά και ψιθυριστά με πονηρό χαμόγελο. Και δευτερολόγησε λέγοντας, "ήταν όλα ΣΤΑ έξοδα της εταιρείας που το έστησε"...

Εκεί Αδέλφια, στην εξιστόρηση του φίλου θυμήθηκα κάτι άλλους "νοικοκυραίους" από μια άλλη φυλή του Αμαζονίου που πήγαιναν και παρακολουθούσαν αγώνες ποδοσφαίρου στο εξωτερικό, με χρήματα της siemens ...

Η συνέχεια ; Γνωστή αδέλφια. Ο "νοικοκύρης, μαζί με τους σοσιαλΗστές κολλητούς του, ήσαν οι μάρτυρες εναντίον αυτού που έκανε ... περίεργες ερωτήσεις. Και ζήσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα. 

Υ.γ. έχει και συνέχεια η συνέχεια όπως έχει και η ξεφτίλα. Ελπίζω τώρα να παίρνεις μυρωδιά γιατί δεν έχει οικονομική ανάπτυξη η Στέπα και ο Αμαζόνιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου