Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Η μίζα (2) ή "δε θες και εσύ ένα συναγερμό" ;

Συνεχίζοντας μετά από αυτό στο χρονικό του χρόνου και κάνοντας αναδρομές στα παραμύθια της μακρινής χώρας, ας δούμε ένα άλλο μυθικό ...  μηχανισμό.

Ήταν τελειώματα χρόνου και στην πρωτεύουσα είχαν ξεσπάσει ταραχές. Ταραχές που έφεραν και μολότωφ μέσα σε μαγαζιά. Σε ένα από τα μαγαζιά αυτά, η μολότωφ έσκασε στο μπροστινό τμήμα του και "άρπαξαν" επιφανειακά 2-3 γραφεία και άλλα τόσα άδεια κουβαδάκια σκουπιδιών. Ναι εντάξει, πήραν και λίγο χρώμα μαυριδερό οι τοίχοι, αλλά μόνο στο μπροστινό τμήμα του μαγαζιού. Σαν να λέμε, χάλασε το
1/10 του συνολικού χώρου. 

Τότε λοιπόν εμφανίζεται ο κοστουμάτος, ο άντρας ο ωραίος, ο σένιος, ο μόρτης, ο επί των επιδιορθώσεων. Πετάξτε τα όλα έξω στα σκουπίδια, λέει.
Για ποιο λόγο, αφού στα 3-4 μέτρα όλα είναι άθικτα, μιας και το σύστημα πυρόσβεσης λειτούργησε άψογα, ανταπαντά ένας απ΄ όλους. Ο σένιος δεν έδωσε σημασία και δευτερολόγησε, πετάξτε τα έξω και φωνάξτε κάποιο να τα πάρει.

Ο "ένας" στάθηκε σε μια γωνιά μη πιστεύοντας στα μάτια του, που έσπαγαν ντουλάπια άθικτα και τα πετούσαν, που ξήλωναν καλωδιώσεις που ήσαν πίσω από γυψοσανίδες, κ.λπ, ΜΕΧΡΙ που είδε 2 να πηγαίνουν να πάρουν για να πετάξουν το φωτοτυπικό που ήταν 7-8 μηνών αποκτηθέν, και παντελώς άθικτο. 

Αυτό γιατί να πεταχτεί ; ρώτησε ο ένας.
Έχει νερά από την πυρόσβεση ήταν η απάντηση του σένιου. 
Άστο εδώ, θα το λύσω και θα το καθαρίσω όλο εγώ, ανταπάντησε. Πήγε σε μια μεγάλη εταιρεία δίπλα, πήρε 2 κατσαβίδια, ένα ίσιο και ένα σταυρωτό και άρχισε να το λύνει. 
Εκείνη την ώρα βλέπει 2 βοηθούς να μπαίνουν στο πυρασφαλές δωμάτιο (!!!) και να αρχίζουν να ξηλώνουν καταγραφικά και σταθεροποιητή τάσης (UPS).
Αυτά που τα πάτε ρε παιδιά ; ρωτάει.
Πέταμα όλα, λέει ο σένιος.
Μα, αυτά ήσαν σε χώρο πυρασφαλή, ερμητικά κλειστό που ούτε νερό πήγε, ούτε καπνός !

Ρε συ, δε θες ένα σύστημα συναγερμού στο σπίτι ; ψέλλισε ο σένιος ...
Θέλω και αποκτώ μόνο ότι μπορώ να αγοράσω ρε, ήταν η απάντηση. Άστα κάτω. Αυτά, φωτοτυπικό, καταγραφικό και UPS κάνουν πάνω από 25.000 ευρώ και είναι άθικτα. 

Τότε ένας εξοικειωμένος με το ύφος των καιρών, λέει στον αντιτάσσοντα. Μη του κολλάς. Έτσι έκανε χρόνια τώρα.
Και εσείς τι κάνετε ρε ; Από εδώ μέσα τρώμε ψωμί όλοι και οι επιχειρηματίες γι αυτό μας έχουν βάλει εδώ, για να προστατεύουμε τα φράγκα τους.
Τι ψάχνεις τώρα ... ήλθε η απάντηση, την ίδια ώρα που το φωτοτυπικό είχε γίνει καινούριο και μπήκε στην πρίζα και δούλευε, ως αναμένετο, άψογα.

Και βεβαίως, συνέχισαν οι μεταθέσεις, οι αποσπάσεις και οι μειώσεις του ένα, μέχρι που ήλθε και η απόλυση του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου